Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarované auto po nehodě shořelo

K dopravní nehodě s požárem v neděli večer vyjížděli hasiči na silnici z Újezdu do Žatčan na Brněnsku. Zhruba kilometr od Újezdu havarovalo vozidlo Škoda Favorit. Auto, které skončilo mimo vozovku v poli převrácené na pravém boku, se vzňalo.

K dopravní nehodě s požárem v neděli večer vyjížděli hasiči na silnici z Újezdu do Žatčan na Brněnsku.

Zhruba kilometr od Újezdu havarovalo vozidlo Škoda Favorit. Auto, které skončilo mimo vozovku v poli převrácené na pravém boku, se vzňalo. Zraněný sedmadvacetiletý řidič se z kabiny stihl včas dostat ven, vozidlo ale zcela shořelo.

Nehoda byla ohlášena v 19.15 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice v Židlochovicích a dobrovolné hasiče z Újezdu. Při jejich příjezdu byl již řidič mimo vozidlo. Převrácené auto bylo celé v plamenech ve třetí ze čtyř fází hoření. Řidiči, který utrpěl oděrky a stěžoval si na bolest hrudníku a kotníku, hasiči poskytli předlékařskou pomoc a předali ho zdravotníkům. Ti muže převezli do nemocnice. Požár po zajištění místa zásahu pomocí dvou vodních proudů v 19.33 hodin dostali pod kontrolu a za dalších šest minut dohasili. Pro vyšetření nehody policisty také hasiči místo osvětlili.

Požár, který vypukl v důsledku nehody, auto zcela zničil. Škodu na ojetém starším vozidle vyšetřovatel HZS předběžně odhadl na 10 tisíc korun.

Info: HZS Jihomoravského kraje

-kow-

Sdílet