Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nakladače ve Frýdku-Místku likvidovalo pět hasičských jednotek

V 05:43 hodin ráno, v neděli 9. prosince 2018, přijalo Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje informaci o požáru nakladače v průmyslovém areálu na Jamnické ulici ve Frýdku-Místku, městské části Staré Město.

Krátce na to byly na místo požáru vyslány tři hasičské jednotky, dvě jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Frýdek-Místek a Nošovice a jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města.

V době příjezdu hasičů byl požárem zasažen automobilový nakladač, který byl umístěn na korbě zaparkovaného nákladního automobilu. Hasiči bezprostředně po příjezdu započali hasební práce a zároveň prováděli ochlazování přilehlé výrobní haly, vedle které byl nákladní automobil zaparkován a která byla požárem bezprostředně ohrožena.

Po ukončení hašení hasiči likvidovali únik pohonných hmot z automobilového nakladače a termokamerou prováděli kontrolu výrobní haly, zda nedošlo k rozšíření požáru i na tento objekt.

Likvidace požáru se účastnilo celkem 5 hasičských vozů, škoda způsobená požárem je předběžně stanovena na 110 tisíc korun, příčina požáru je v šetření.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet