Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru se zranila majitelka a její syn

Dne 5. 10. 2009 v 08:00 hod. byli hasiči informováni o požáru v bytě na sídlišti v Malenovicích. Na místo postupně vyjely jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, které posílila jednotka hasičů z povolání města Zlín. Z centrální stanice na místo vyjel také velicí důstojník směny.

Dne 5. 10. 2009 v 08:00 hod. byli hasiči informováni o požáru v bytě na sídlišti v Malenovicích.

Na místo postupně vyjely jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, které posílila jednotka hasičů z povolání města Zlín. Z centrální stanice na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v jednom z bytů ve třetím patře obytného domu.

První jednotka hasičů z Otrokovic byla na místě už za šest minut. Hasiči okamžitě vyběhli k hořícímu bytu, kam pronikli v dýchacích přístrojích. Pomocí jednoho proudu vody byl požár v kuchyni postupně lokalizován a uhašen. Rychlým zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření plamenů do dalších místností v bytě. Celý dům museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací. Pro kontrolu bytu hasiči použili i termokameru.

V době vzniku požáru byla v bytě majitelka a její syn. Oba se nadýchali nebezpečných zplodin hoření a syn byl navíc lehce popálen. Hasiči je našli na chodbě domu. Velitel zásahu na místo nechal vyslat posádku zdravotnické záchranné služby. Po jejich dojezdu si pacienty do své péče převzal lékař a po nutném ošetření oba odvezl do nemocnice k hospitalizaci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v kuchyni, kterou značně poškodil. Další místnosti zasáhl kouř a došlo k poškození věcí. Kouř z požáru se dostal přes chodbu také do dalšího otevřeného bytu sousedů.

Celé dopoledne na místě požáru pracoval tým vyšetřovatelů hasičů i policie, který se snažil zjistit příčinu vzniku požáru. Na místo byl povolán speciálně cvičený pes policie k vyhledání stop na požářišti. Případ je nadále ve společném šetření pro nedbalostní nebo úmyslné jednání. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 500.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo zachránit další majetek nejméně za 1 mil. Kč.

Info: HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet