Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V zásilce na poště nalezen neznámý prášek

Dne 5. října v 9.36 hodin byl na operační a informační středisko hasičů ohlášen nález neznámého prášku na poště v Chrasti. Zaměstnanci pošty při třídění a vysypávání zásilek objevili poškozenou zásilku, která obsahovala neznámý prášek černé barvy.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

Hasiči ihned po příjezdu zajistili místo nálezu a provedli průzkum. Průzkumné skupině vybavené speciálními přístroji se nepodařilo látku identifikovat. Hasiči v oblecích nejvyšší ochrany (přetlakové protichemické obleky) provedli zajištění zásilky s černým práškem i další zásilky, které byly potřísněny a zajištěný materiál umístili do nádoby určené k izolování nebezpečných látek.

Všechny osoby, které přišly do styku se zásilkou a černým práškem, prošly dekontaminační sprchou. Na místě je prohlédla zdravotnická záchranná služba. Policie na místě zjišťovala adresáta a odesílatele, aby bylo možné rychleji identifikovat neznámou látku. Na místo události byli přivoláni i pracovníci Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče, kteří provedli analýzu látky a zjistili, že se jedná o prášek určený k pyrotechnickým efektům.

Na místo byl povolán pyrotechnik a případ si k dalšímu vyšetřování převzala Policie ČR.

Info: HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet