Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu vozu do stromu na silnici číslo 35 museli hasiči jednu osobu vyprostit, letěl pro ni vrtulník

Hlášení o dopravní nehodě osobního automobilu na komunikaci I/35 nedaleko odbočky na Všestary přijalo krajské operační a informační středisko v úterý 11. 12. v 09:13 hod.

Osobní automobil vyjel ze silnice, narazil do stromu a zůstal zde převrácený na boku. Ve voze cestovala jedna osoba, která v něm zůstala zaklíněna.

Hasičům se podařilo zraněného člověka ze zdemolovaného vozu vyprostit a předali jej do péče záchranářů. Ti ho následně transportovali do zdravotnického zařízení vrtulníkem letecké záchranné služby.

Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena. Hasiči se dále postarali o zabezpečení místa zásahu a odstranění následků nehody.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, dobrovolná jednotka z Chlumu a podniková jednotka z Čepro Cerekvice.

Na místo mířila také profesionální jednotka z Hořic, která byla po cestě odvolána. Zpět na své základny se vraceli hasiči po 10. hodině. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet