Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář nepřežil střet s nákladním autem

U smrtelné dopravní nehody motocyklu a nákladního vozidla dnes hasiči zasahovali u Křtin na Blanensku. Řidič motocyklu Yamaha se střetl s nákladním vozidlem Tatra 815 při výjezdu ze zatáčky na silnici č. 373 ze Křtin do Jedovnic.

U smrtelné dopravní nehody motocyklu a nákladního vozidla dnes hasiči zasahovali u Křtin na Blanensku.

Řidič motocyklu Yamaha se střetl s nákladním vozidlem Tatra 815 při výjezdu ze zatáčky na silnici č. 373 ze Křtin do Jedovnic. Motorkáři ve věku kolem 30 let, který nejevil známky života, se ihned po nehodě snažili pomoci svědkové události, na místo kromě sanitky ZZS přiletěl také vrtulník letecké záchranné služby. Oživovací pokusy ale nebyly úspěšné a lékařka konstatovala jeho úmrtí.

Nehoda byla ohlášena ve 14.21 hodin, k odstraňování jejích následků vyjela jednotka hasičů ze stanice v Blansku. Hasiči zajistili místo nehody a pomáhali zdravotníkům. Po vyšetření a zadokumentování události dopravními policisty hasiči sorbentem na vozovce zasypali uniklý olej a benzín, uklidili vozovku a pomohli vrak motocyklu naložit k odtahu. Kvůli podrobnému vyšetření nehody policisté silnici č. 373 krátce po 15.30 hodin uzavřeli a provoz odklonili po okolních komunikacích.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

Info: HZS Jihomoravského kraje

-kow-

Sdílet