Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí zachránili hasiči velkou část domu

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 6. 10. 2009 ve Frýdlantu nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek) brzy ráno u požáru střechy a podkroví dvoupodlažního rodinného domu se sedlovou střechou.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 6. 10. 2009 ve Frýdlantu nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek) brzy ráno u požáru střechy a podkroví dvoupodlažního rodinného domu se sedlovou střechou. Při požáru se nadýchal zplodin hoření a byl popálen na ruce senior – majitel domu. Hasiči rychlým zásahem zachránili hodnoty za 2 miliony korun, celková škoda tak činila zhruba půl milionu korun.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v úterý zhruba dvě hodiny po pondělní půlnoci. Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a s ní tři dobrovolné jednotky hasičů – z Frýdlantu nad Ostravicí, Ostravice a Čeladné.

Při příjezdu jednotek na místo již hořela střecha a půdní prostor domu o půdorysu 15 × 8 metrů po nedávné rekonstrukci. Hasiči použili dva vodní proudy C, do podkroví se museli dostat po rozebrání části střechy. Požár se jim podařilo uhasit během hodiny a půl i s dohašováním dřevěných konstrukcí.

Příčina vzniku požáru není dosud upřesněná. Šetří ji vyšetřovatel HZS MSK ve spolupráci s Policií ČR.

Info: HZS Moravskoslezského kraje

-kow-

Sdílet