Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři lidé zemřeli po nehodě osobního vozidla v Koutě na Šumavě

V sobotu 15. prosince 2018 došlo ve večerních hodinách v Koutě na Šumavě k tragické dopravní nehodě na silnici číslo I/22, při které zemřeli dva lidé během resuscitace.

Jeden muž a žena byli v kritickém stavu transportováni leteckou záchranou službou do Fakultní nemocnice Lochotín v Plzni. Muž, bohužel i přes veškerou snahu lékařů v nemocnici zemřel. Mladá 30letá žena stále bojuje o život.

Vozidla Volkswagen Golf, stříbrné barvy, pravděpodobně v době před 23. hodinou večer jelo od obce Kdyně na obec Domažlice. Řidič vozidla zřejmě nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, stavu a povaze vozovky.

Vozidlo pokračovalo ve smyku přes protisměrný jízdní pruh, vedoucí na obec Kout na Šumavě, a dále mimo komunikaci, kde narazilo do vzrostlého stromu. Následně vozidlo bylo odraženo i s cestujícími do Záhořanského potoka, kde zůstalo střechou pod vodou.

V automobilu jeli celkem čtyři mladí lidé, tři muži a jedna dívka. Složky integrovaného záchranného systému pomohly vytáhnout osádku ven z potápějícího se vozidla, poskytly mladým lidem první pomoc a začali s resuscitací.

Na místě zasahovalo s maximálním nasazení 6 hlídek policie a kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice.

Příčinu a další okolnosti tragické dopravní nehody policisté stále zjišťují. Doprava v místě dopravní nehody byla zprvu řízena kyvadlo a poté byla zvolena objízdná trasa.

Žádáme svědky této vážné dopravní nehody, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158.

Iveta Kořínková
Policie ČR
Sdílet