Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladá řidička zaplatila střet vozidel u obce Holín životem

Podvečer 18. prosince 2018 se na Jičínsku bohužel nesl ve znamení tragické dopravní nehody, při které zemřela čtyřiatřicetiletá řidička a další tři osoby byly zraněny.

Čelní střet dvou osobních vozidel u obce Holín byl tak nešťastný, že jedno z nich bylo odmrštěno přímo do dráhy jedoucího nákladního vozidla značky Man.

V tomto vozidle značky Škoda seděla čtyřiatřicetiletá žena se svým nezletilým spolujezdcem, který byl z místa nehody odvezen Záchrannou službou Královéhradeckého kraje do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Posádka druhého zúčastněného vozidla byla také zraněna a na místě si je do své péče převzali zasahující lékaři. Jediný, kdo vyvázl bez zranění, byl řidič kamionu.

Silnice číslo I/16 byla následně téměř čtyři hodiny neprůjezdná v obou směrech. Pravděpodobná příčina dopravní nehody je a bude předmětem dalšího šetření – policisté budou například zjišťovat, z jakého důvodu vjelo vozidlo Škoda do protisměru, kde se následně střetlo s vozem Volkswagen.

U všech zúčastněných osob, u kterých to bylo vzhledem k jejich zdravotnímu stavu možné, byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi a u všech byla s negativním výsledkem.

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík
Policie ČR
Sdílet