Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístavby rodinného domku a vozidel v Újezdu způsobil škodu za více než milion korun

Deset jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v brzkých ranních hodinách 23. 12. 2018 podílelo na likvidaci požáru přístavby rodinného domku a zaparkovaných vozidel v obci Újezd na Uničovsku.

Oznámení od kolemjdoucího o zápachu z garáží a viditelném kouři z objektu přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje krátce po půl šesté ranní. Snažil se na vlastníky klepat, nikdo však neotvíral.

K události postupně vyjely profesionální jednotky požárních stanic Uničov, Litovel, Šternberk a Olomouc. Z řad dobrovolných hasičů k místu dorazily jednotky Újezd, Uničov, Troubelice, Dlouhá Loučka, Liboš a Babice.

Došlo k zahoření přízemní části objektu na ploše zhruba 50×30 metrů, uvnitř se nacházela dvě vozidla. Kouř prostoupil celým objektem, nad požářištěm se nachází obytná část a bylo nutné vyloučit přítomnost uvězněných osob.

Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit většímu rozšíření do horních prostor členitého objektu. V garážích včetně dvou aut vyhořel další skladovaným materiál a vybavení.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, s největší pravděpodobností k zahoření došlo od jednoho ze zaparkovaných vozidel.

Jednalo se o zahraniční dražší vozidla a škody přesáhnout částku 1 milion korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet