Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravici hořela v noci dřevěná chata, škoda dva miliony

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci na pátek 9. 10. 2009 na odlehlejším místě v obci Ostravice (okres Frýdek-Místek) u požáru celodřevěné dvoupodlažní podsklepené rekreační chaty. Ohněm byla částečně zasažena přilehlá hospodářská budova. Na sousední les naštěstí oheň nepřeskočil. Požár se obešel bez zranění, celková předběžně odhadovaná škoda dosáhla dva miliony korun.

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci na pátek 9. 10. 2009 na odlehlejším místě v obci Ostravice (okres Frýdek-Místek) u požáru celodřevěné dvoupodlažní podsklepené rekreační chaty. Ohněm byla částečně zasažena přilehlá hospodářská budova. Na sousední les naštěstí oheň nepřeskočil. Požár se obešel bez zranění, celková předběžně odhadovaná škoda dosáhla dva miliony korun.

Operační středisko hasičů informoval přes tísňovou linku ve čtvrtek o půl desáté večer svědek, který viděl záři a při příjezdu k chatě zjistil, že silně hoří. Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice ve Frýdku-Místku a společně s ní 4 jednotky dobrovolných hasičů – z Ostravice, Frýdlantu nad Ostravicí, Starých Hamer a Čeladné.

Už při příjezdu první jednotky na špatně dosažitelné místo stoupaly z celé chaty vysoké plameny. Vzhledem k rozsahu požáru se hasičům podařilo dřevěný objekt zcela uhasit až hodinu po půlnoci, když museli rozebírat a prolévat vodou všechny dřevěné konstrukce.

Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. V pátek ráno prohledávali požářiště vyšetřovatelé HZS MSK a Policie ČR.


Info: HZS Moravskoslezského kraje

 -wap-

Sdílet