Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky zasahovaly u nehody osobního vozidla mezi obcemi Lubno a Dolní Přím

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové stanice Pražská a Nový Bydžov spolu s dobrovolnými kolegy z Nechanic vyjeli dne 23. 12. 2018 tři minuty po půl jedné k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla mezi obcemi Lubno a Dolní Přím.

Vozidlo z nezjištěných příčin vyjelo mimo komunikaci a po nárazu do příkopu se odrazilo zpět na vozovku, kde skončilo napříč jednoho jízdního pruhu. V době příjezdu hasičů se nacházel řidič mimo vozidlo. Ve vozidle seděla spolujezdkyně, která si udávala bolest horní končetiny. Řidič si stěžoval na bolest lokte.

Hasiči oběma zraněným poskytli první pomoc a po příjezdu ZZS KHK byli obra zranění předáni do jejich péče. Řidiče po vyšetření ponechal lékař na místě.

Hasiči zároveň provedli protipožární opatření a po dobu zásahu řídili v místě události dopravu. Po zadokumentování nehody policisty bylo vozidlo, po dohodě s majitelem, odtlačeno na blízkou odstavnou plochu, tak aby nepřekáželo provozu.

Vzhledem k vysokým teplotám provedli hasiči uklizení komunikace (vyházené značné množství hlíny a drnů trávy z příkopu) za pomoci vysokotlaku. Poté se všichni vrátili na svoje základny.

JSDH Nechanice
Sdílet