Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Brněnští hasiči dostali dopravní automobil od Skupiny ČEZ – Jaderné elektrárny Dukovany

Do vozového parku hasičských vozů v Brně přibylo těsně před Vánoci nové vozidlo, které hasičům předali zástupci Jaderné elektrárny Dukovany a společnosti ČEZ, a.s. Bude sloužit k přepravě osob a technických prostředků, případně k poskytnutí základního zázemí pro evakuované osoby.

Hasičský záchranný sbor ČR dlouhodobě spolupracuje se společností ČEZ, a.s., ať už jde například o oblast havarijní připravenosti, odborné přípravy nebo preventivní činnosti požární ochrany.

Elektrárna se nachází na rozhraní kraje Jihomoravského a Vysočiny, proto úzce spolupracujeme s kolegy z obou krajů.

Předání dopravního automobilu je projevem dlouhodobé a fungující spolupráce, tentokrát v Jihomoravském kra­ji,

sdělil při slavnostním předání vozidla Ing. Roman Havlín, ředitel útvaru bezpečnost divize jaderná energetika ČEZ, a. s.

Společnost ČEZ, a. s., předává zásahové automobily hasičským záchranným sborům krajů ve svých regionech působnosti v rámci obnovy vozového parku. V tomto případě se jedná o Mercedes Vito s podvozkem 4×4, který využívala jednotka hasičů v Jaderné elektrárně Dukovany.

„Velmi si vážíme spolupráce se Skupinou ČEZ. Dlouhodobě se ukazuje, že jsou naše vztahy výborně nastaveny a věřím, že tomu tak bude i nadále. Jsme rádi za tento vůz, který bude sloužit jako dopravní automobil na Územním odboru Brno-město,“ ocenil spolupráci ředitel HZS Jihomoravského kraje plk. Jiří Pelikán.

Klíčky od vozidla předal krajskému řediteli Ing. Roman Havlín, ředitel útvaru bezpečnost divize jaderná energetika ČEZ, a.s., v doprovodu svých kolegů.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet