Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové hořel stromeček v bytě, rodina se musela přestěhovat k příbuzným

V 17:15 byl na krajské operační a informační středisko nahlášen požár v Mýtské ulici v Hradci Králové. V bytě v druhém nadzemním podlaží začalo hořet kolem 17:10 hod. Obyvatelé bytu připravovali po večeři dárky a náhle zjistili, že začíná hořet stromeček.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a dobrovolná jednotka z Třebše držela zálohu na stanici.

Požár se podařilo dostat velmi brzy pod kontrolu. Celý byt byl silně zakouřený, hasiči jej po dohašení všech ohnisek odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Rodina stačila byt bezpečně opustit, nikdo nebyl zraněn.

Požár, který s největší pravděpodobností vznikl od vánočního světelného řetězu, napáchal škody za asi 50 tisíc korun. Plameny se od stromečku rozšířily i na blízký nábytek a zničily celou kuchyňskou linku.

Na místo události povolal vyšetřovatel hasičů experta z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, aby pomohl s určením příčiny vzniku požáru od elektrické instalace. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit majetek ve výši asi jednoho milionu korun. Byt je však v současné době neobyvatelný a rodina se uchýlila k příbuzným.

Sdílet