Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři Dacie Duster pořídil Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje pro své vyšetřovatele

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje pořídil pro své vyšetřovatele příčin vzniku požárů nové automobily Dacia Duster s pohonem všech kol. Vozidla dodala firma Auto Koutek ve spolupráci s firmou Alfavaria za celkových 1 799 891 korun včetně DPH, tedy necelých 600 000 za každý kus.

Dacia Duster Prestige je poháněna motorem 1,2 TCe o výkonu 92 kW. Ten přenáší svou sílu volitelně na všechna kola, standardně je však poháněna přední náprava. Převodovka je manuální, šestistupňová.

Ve výbavě mají vyšetřovatelé k dispozici LED světlomet se světelným tokem 1 300 lumenů na 3metrovém krouceném kabelu. Ten je napájen z palubní soustavy vozu.

Pro barevnou úpravu byla použita červená barva v jasném odstínu RAL 3024. Tu Dacia dostala díky celopolepu speciální fólií.

Vozidlová radiostanice je digitální. V dobíjecím úchytu je umístěna ruční svítilna.

Ve vybavení nechybí asistent pro rozjezd do kopce i sjezd z kopce, ani systém sledování mrtvého úhlu.

V zavazadlovém prostoru je vestavba pro uložení technických prostředků určených pro práci vyšetřovatele na místě zásahu. Je osvětlen LED páskem. Nechybí samozřejmě dýchací přístroj, fotoaparát, prostředky pro odběr a ochranu vzorků, přenosný světelný zdroj nebo teleskopický žebřík.

Sdílet