Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dvoupodlažní dřevostavby v Bohuňovicích likvidovalo šest jednotek hasičů

Postupnou pomoc šesti jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů si v nočních hodinách 25. 12. 2018 vyžádal rozsáhlý požár dvoupodlažní dřevostavby v Bohuňovicích.

Oznámení o požáru převzalo centrum tísňového volání linky 112 krátce po půl jedenácté večerní s popisem zahoření přístřešku pro drůbež. Místní jednotka následně upřesnila větší rozsah a typ objektu.

Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotky stanic Šternberk a Olomouc, s následným nasazením výškové techniky a speciálu pro doplnění dýchací technikou pro zasahující hasiče.

Z řad dobrovolných jednotek místní hasiče Bohuňovice, Trusovice a dále Dolany a Bělkovice – Lašťany.

Plameny během chvíle prostoupily celým objektem, vzhledem ke stavebnímu materiálu a již propadajícím se částem stropní konstrukce musel být zásah veden mimo objekt za využití výškové techniky.

Jedná se velmi náročný zásah s nutností stálého nasazení v dýchací technice. Předpoklad pro celkovou likvidaci je řádově několik dalších hodin. Jedná se o samostatně stojící budovu, další objekty v blízkosti nebyly požárem ohroženy.

V objektu se v době požáru nikdo nenacházel. Celý zásah se prozatím obešel bez zranění osob. Nájemci zde provozovali líheň drůbeže, je předpoklad úhynu několika kusů slepic. Co je příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, škody majitel prozatím nevyčíslil.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet