Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion s utrženým kolem visel na zídce

K nehodě kamionu a osobního auta hasiči v noci vyjížděli na křižovatku ulic Znojemská a Brněnská v Suchohrdlech na Znojemsku. Při nehodě byl zraněn řidič osobního auta, rumunský tahač s návěsem s utrženým kolem přední nápravy skončil mimo vozovku a visel přední částí nakloněný na zídce. Z nádrže tahače unikala nafta.

K nehodě kamionu a osobního auta hasiči v noci vyjížděli na křižovatku ulic Znojemská a Brněnská v Suchohrdlech na Znojemsku. Při nehodě byl zraněn řidič osobního auta, rumunský tahač s návěsem s utrženým kolem přední nápravy skončil mimo vozovku a visel přední částí nakloněný na zídce. Z nádrže tahače unikala nafta.

Nehoda byla ohlášena ve 23.04 hodin, na místě zasahovala jednotka hasičů ze stanice ve Znojmě. Při jejich příjezdu byl zraněný řidič osobního vozidla již v péči zdravotníků. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření, sorbentem zasypali skvrnu ropných látek a snažili se provizorně utěsnit poškozenou nádrž tahače. Zbytek nafty z tahače pak přečerpávali do sudu. Poškozené osobní auto hasiči pomohli naložit k odtahu. Jeřáb k vyproštění havarovaného kamionu ale nemohli použít, protože nad tahačem se křížily vodiče el. vedení. Hasiči proto na místo povolali také pracovníky rozvodných závodů.

K vyproštění kamionu se speciální technikou přijeli pracovníci specializované firmy, kteří soupravu ve spolupráci s hasiči odstranili z vozovky. Úklid komunikace zajistili silničáři. Po dobu odstraňování následků nehody bal na silnici částečně omezen provoz a dopravu usměrňovali policisté.


Info:HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet