Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Votickou křižovatku zablokovala vážná nehoda, letěl k ní i vrtulník

Oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici číslo 3 v prostoru mimoúrovňové křižovatky u Votic na Benešovsku přijala tísňová linka středočeských hasičů ve čtvrtek 27. prosince 2018 v deset hodin dopoledne.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotku ze stanice Benešov s rychlým zásahovým automobilem, cisternou a velitelským vozidlem.

S cisternou a RZA vyjela na pomoc také jednotka sboru dobrovolných hasičů z Votic, která byla na místě za šest minut od vyhlášení poplachu.

Po střetu dvou osobních automobilů zůstaly v jednom z nich zraněné dvě osoby, které byly navíc zaklíněné. Hasiči je pomocí hydraulického zařízení vyprostili a předali posádkám zdravotnické záchranné služby.

Pro jednoho pacienta nechal lékař přivolat vrtulník letecké záchranné služby, který zraněného transportoval do Prahy, kam zamířila i sanitka s druhou vyproštěnou osobou. Do benešovské nemocnice byla s lehčím zraněním přepravena osoba z druhého vozidla.

Hasiči dále zajistili místo nehody, včetně protipožárního opatření na obou autech, a spolupracovali s policií při vyšetřování kolize. Po příjezdu odtahových služeb pomohli s naložením havarovaných vozů.

O závěrečný úklid vozovky se postarali silničáři. Po celou dobu zásahu a vyšetřování byla silnice v obou směrech uzavřena, obnovit provoz se podařilo krátce před polednem.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet