Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žáci ZŠ na požární stanici HZS v Hořovicích

Již po šesté se 8. října 2009 uskutečnila společná celodenní akce 1. základní školy v Hořovicích a příslušníků z požární stanice Hořovice. Návštěvě žáků na stanici předcházela beseda s příslušníky dle osnov preventivního programu „HASÍK", kdy byla podrobně probrána činnost jednotek požární ochrany, problematika volání na tísňové linky a prevence předcházení požárům.

Již po šesté se 8. října 2009 uskutečnila společná celodenní akce 1. základní školy v Hořovicích a příslušníků z požární stanice Hořovice.

Návštěvě žáků na stanici předcházela beseda s příslušníky dle osnov preventivního programu „HASÍK", kdy byla podrobně probrána činnost jednotek požární ochrany, problematika volání na tísňové linky a prevence předcházení požárům. Při besedě byl poprvé představen plyšový dráček Hasík v téměř „životní velikosti". Druhá část se uskutečnila na stanici HZS Hořovice, kde byla žákům představena technika a činnost hasičů ve směně. Následně byla provedená praktická ukázka evakuace osob z výškové budovy pomocí lanové a lezecké techniky.


Text a foto: nstržm. Hynek Černý, stanice Hořovice

por. Petr Tůma



-swo-

Sdílet