Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár čtyř osobních vozidel v Říčanech

Dne 7. října 2009 v 19:35 hodin byl na tísňovou linku Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár osobních vozidel v Říčanech, Komenského náměstí. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Říčany a jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce Říčany. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár čtyř zaparkovaných osobních automobilů.

Dne 7. října 2009 v 19:35 hodin byl na tísňovou linku Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár osobních vozidel v Říčanech, Komenského náměstí.

Na místo události byla vyslána profesionální jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Říčany a jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce Říčany. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár čtyř zaparkovaných osobních automobilů.

Jednotky provedly hasební zásah jedním útočným proudem C s těžkou pěnou a jedním vysokotlakým proudem v dýchací technice. Požár vznikl v prostoru OA Škoda 120 a rozšířil se na vedle stojící OA Škoda Felicia a Favorit, tepelným přenosem došlo k částečnému poškození opodál stojícího vozidla Škoda Favorit. Nasazenými silami a prostředky provedli hasiči v 19:39 lokalizaci požáru a v 19:54 jeho konečnou likvidaci.

Škoda vzniklá požárem byla stanovena na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 40 tisíc Kč. Příčina vzniku požáru je šetřena ve spolupráci vyšetřovatelů požárů HZS a Policie ČR.

Foto: nstržm. Ivan Chalaš

mjr. Ing. Josef Kudrna
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín



-swo-

Sdílet