Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru stolařské dílny v Beskydech hasiči uchránili sousední roubenku

​Pět jednotek hasičů zasahovalo v pátek 28. 12. 2018 ve ztížených podmínkách v prudkém kopci, rozbředlém sněhu a blátě u požáru hospodářské budovy se stolařskou dílnou v Dolní Lomné (okres Frýdek-Místek), který si vyžádal předběžně odhadovanou škodu 800 tisíc korun.

Díky rychlému zásahu hasičů byl uchráněn sousední dřevěný rodinný domek za dva miliony korun. Požár se obešel bez zranění, příčiny jeho vzniku jsou v šetření.

​Operační středisko hasičů bylo i požáru informováno v pátek po půl čtvrté ranní. Do beskydských kopců ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Třinec, společně s ní čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Dolní Lomná, Bystřice, Jablunkov a Mosty u Jablunkova.

​Hořela dvoupodlažní kamenná a cihlová hospodářská budova o půdorysu 13 × 10 metrů s podkrovím, která sloužila mj. jako stolařská dílna s nástroji, skladiště pro dřevo a seno a další účely.

​Hasiči dostali oheň pod kontrolu za hodinu a čtvrt. Podařilo se jim uchránit před ohněm sousední obývanou roubenku, žár na ní pouze poničil okenní tabulky a okapové svody.

​Kvůli velkému množství sutin a obtížnému přístupu bylo po domluvě s majiteli rozhodnuto o kontrolovaném dohoření ohněm zničeného objektu. Na místě zůstali minimálně během pátečního odpoledne místní dobrovolní hasiči (z Dolní Lomné).

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet