Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tradiční a atraktivní noční soutěž hasičů v požárním útoku

Dne 9. 10. 2009 se od 19.00 hod. na stanici hasičů v Uherském Brodě uskutečnil již 9. ročník tradiční noční soutěže v požárním útoku o pohár ředitelky HZS Zlínského kraje. Tento druh soutěže je pro závodníky ztížen minimálním osvětlením, což klade velké nároky na přesnost práce s hasičskou technikou. Noční atmosféra dodává soutěži netradiční náboj napětí a celá akce je pro přítomné diváky velmi atraktivní.

Dne 9. 10. 2009 se od 19.00 hod. na stanici hasičů v Uherském Brodě uskutečnil již 9. ročník tradiční noční soutěže v požárním útoku o pohár ředitelky HZS Zlínského kraje.

Tento druh soutěže je pro závodníky ztížen minimálním osvětlením, což klade velké nároky na přesnost práce s hasičskou technikou. Noční atmosféra dodává soutěži netradiční náboj napětí a celá akce je pro přítomné diváky velmi atraktivní.

I v letošním ročníku byly technické podmínky soutěžních družstev srovnány přetlakovým ventilem. Na start soutěže se postavilo celkem deset týmů z profesionálních, dobrovolných i podnikových sborů. Jako hosté soutěž navštívili kolegové hasiči z města Bussum-Naarden v Nizozemí, kteří jsou družebním městem Valašské Meziříčí.

Finále a putovní pohár ředitelky HZS Zlínského kraje nakonec vybojovali borci z Kněžpole, kteří tak obhájili loňské prvenství. Jejich časy z obou kol byly velmi vyrovnané a vítězství si zasloužili – čas 24,34. Na druhém místě skončili profesionální hasiči z Uherského Hradiště, kteří jsou tradiční favorité této soutěže. Navíc, když borci z pořádajícího územního odboru skončili letos v republikové lize na skvělém třetím místě. Od prvního místa je dělily pouhé tři setiny vteřiny – čas 24,37. Třetí pozici obsadili dobrovolní hasiči z obce Velký Ořechov, kteří zaostali o dalších pouhých 42 setin – čas 24,79.

O velké vyrovnanosti soutěže hovoří dosažené časy, kdy pouhá jedna sekunda ztráty znamenala posun do druhé poloviny listiny.

Všem sportovcům děkujeme za účast i sportovní výkony a vítězům blahopřejeme.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet