Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil vjel ve vysoké rychlosti do rybníku Harasov, uvnitř byl řidič

Dvanáct minut před třináctou hodinou dne 31. prosince 2018 byla na tísňovou linku ohlášena vážná dopravní nehoda osobního vozidla v katastru obce Kokořín na Mělnicku, kde vletělo ve vysoké rychlosti do rybníku Harasov.

Auto se asi dvacet metrů od kraje potopilo a posádka několika osob zůstala ve vozidle zaklíněna. Ještě před příjezdem záchranných složek se svědkům havárie podařilo vozidlo přivázat k dodávce a přitáhnout ke břehu.

Uvnitř vozu, který byl stále potopen pod hladinou, policisté a hasiči nalezli jednu osobu, která byla následně vyproštěna a předána do péče zdravotnických záchranářů. Ti okamžitě začali s resuscitací.

Vzhledem k tomu, že byl předpoklad většího počtu spolucestujících ve vozidle, byl na místo kromě vrtulníku letecké záchranné služby vyslán ještě druhý stroj s leteckými záchranáři.

Zároveň k místu nehody zamířili policejní i hasičští potápěči, kteří se ihned po příjezdu vydali prohledávat dno rybníku. Prvotní informace o větším počtu osob se nakonec nepotvrdila a bylo potvrzeno, že ve vozidle cestoval řidič sám.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet