Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Téměř milionová škoda vznikla při požáru domu v obci Chlum, zasahovalo šest jednotek

Druhého ledna 2019 přesně v půl páté ráno přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru v Křemži, části obce Chlum.

Požár byl ohlášen jako požár truhlárny. Do Chlumu byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Křemže a Český Krumlov, zároveň byly svolány jednotky SDH obcí Brloh, Holubov, Křemže – Chmelná a Křemže – Chlum.

Na místě po provedeném průzkumu velitel zásahu podal upřesňující zprávu, a to že se nejedná o požár truhlárny, ale rodinného domu stojícího vedle truhlárny. V domě byly v době požáru tři osoby, všechny se stihly samoevakuovat ještě před příjezdem hasičů.

Nikdo z nich nebyl zraněn. Hasiči našli ohnisko požáru v přízemí domu – v obývacím pokoji. Po několika minutách požár dostali pod kontrolu a těsně před šestou hodinou ranní byla nahlášena úplná likvidace požáru.

Silně zakouřený dům byl následně odvětrán. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na zničeném interiéru domu předběžně na 800 000,–. Příčinu vzniku požáru nyní šetří ve spolupráci s Policií ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet