Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domku v Liberci likvidovaly čtyři hasičské jednotky, propadal se strop

Požár rodinného domku v Liberci v ulici Volgogradská byl na Krajské operační a informační středisko ohlášen dne 3. ledna 2019 před pátou hodinou ranní.

K události vyjeli profesionální hasiči z Liberce se dvěma cisternovými vozy a výškovou technikou. V závěsu za nimi na místo události dorazily i tři jednotky dobrovolných hasičů z Liberce.

Průzkumem bylo zjištěno, že hoří v jedné místnosti v prvním podlaží domu, kde se tou dobou nikdo nenacházel. Rodina spící v přízemí domu si naštěstí požáru všimla včas a před příjezdem jednotek všichni opustili objekt sami.

V zakouřeném prostředí zasahovali hasiči v dýchací technice. Komplikací zásahu byl propadající se strop, který hasiči kvůli své bezpečnosti plánovali vyztužit. Na místo velitel zásahu právě proto povolal i technický kontejner, který disponuje potřebným materiálem. Nakonec nosná konstrukce objektu vydržela a k pažení jednotky nepřistoupily.

Hasiči požár lokalizovali vysokotlakým proudem vody po 40 minutách. Dále na místě likvidovali skrytá ohniska a odvětrávali objekt. Zpět na své základny se vrátili před malou chvílí, po osmé hodině ranní. Na místě byl i vyšetřovatel příčin vzniku požáru.

Příčinu požáru stále zjišťujeme a dnes dopoledne pojedeme společně s Policií ČR znovu na místo, abychom událost podrobně prověřili. Odhad škody se pohybuje v řádech stovek tisíců korun,

doplnil k dnešnímu výjezdu vyšetřovatel kpt. Ing. Tomáš Erban.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet