Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Přáslavic, na přivaděči dálnice D35, vyteklo z havarované cisterny mléko. Řidič byl zraněn

V pátek 4. ledna 2019 byla v 5:29 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda kamionu, který převážel mléko na přivaděči na dálnici D 35 u obce Přáslavice (exit 281).

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o nehodu cisterny s návěsem, která převážela mléko. Cisterna sjela do příkopu a převážené mléko z ní částečně uniklo.

Hasiči zajistili havarovanou cisternu proti vzniku požáru a zjišťovali, kolik mléka z cisterny a návěsu přesně uniklo. Podle dostupných informací by to mělo být asi 15 kubíků (polovina převáženého nákladu).

Při nehodě byl zraněn řidič, kterého zdravotnická záchranná služba odvezla na ošetření do nemocnice.

Po sedmé hodině ranní se obě jednotky hasičů vrátily zpět na své základny a čekalo se na příjezd pracovníků životního prostředí a majitele firmy, kteří rozhodli o dalším postupu.

Těsně před devátou hodinou ranní byli hasiči z Olomouce povoláni zpět na místo události, protože bylo potřeba přečerpat uniklé mléko z jímek do připravené nádoby.

Přečerpání mléka, které z cisterny neuniklo, si řešil majitel. Vyprošťování vozidla bude zajišťovat specializovaná fir­ma.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet