Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Mohelnici kvůli požáru evakuovali bytový dům, nikdo nebyl zraněn

Z preventivních důvodů kvůli požáru ve sklepních prostorách hasiči v sobotu 5. ledna 2019 večer evakuovali dva vchody bytového domu v Mohelnici na ulici Na Příkopech

Požár čtyřpodlažního bytového domu byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 19:08 hodin a na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice, Loštic a Lukavic.

Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažen sklepní prostor, ve kterém se silně dýmilo. Z preventivních důvodů proto hasiči evakuovali ze dvou vchodů více než 30 osob. Silný dým odvětrávali jak přirozenou cestou, tak také přetlakovou ventilací.

Kouř zůstal zejména ve sklepě, částečně se rozšířil také do společné chodby, Nicméně byty zasaženy nebyly. na závěr hasiči zkontrolovali byty nad sklepními prostory a průmyslovým vysavačem odsáli hasební vodu ze sklepa.

Za hodinu po oznámení se mohli nájemníci z jednoho vchodu postupně vracet do svých bytů, zbytek obyvatel se vrátil do svých domovů za necelou hodinu a půl.

Co stojí za příčinou vzniku požáru zjišťoval na místě vyšetřovatel hasičů. Výše škody zatím nebyla přesně vyčíslena, nicméně nebude příliš vysoká. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet