Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Nivnice 2009 je již za námi

V sobotu 10. října proběhla soutěž TFA Nivnice 2009. Soutěž se konala v prostorách místního školního hřiště a základní školy. Již od 8.30 hod probíhala prezentace závodníků, kteří se mohli zaregistrovat do dvou kategorií a to do kategorie A – muži s aktivním dýchacím přístrojem a kategorie B – muži s dýchacím přístrojem pouze jako zátěž.

V sobotu 10. října proběhla soutěž TFA Nivnice 2009. Soutěž se konala v prostorách místního školního hřiště a základní školy. Již od 8.30 hod probíhala prezentace závodníků, kteří se mohli zaregistrovat do dvou kategorií a to do kategorie A – muži s aktivním dýchacím přístrojem a kategorie B – muži s dýchacím přístrojem pouze jako zátěž.

Do soutěže se zaregistrovalo celkem 26 závodníků z celé ČR. Vypadalo to, že celá soutěž bude zahalena do pochmurného deštivého počasí. To se nakonec umoudřilo těsně před startem prvního soutěžícího a tak se nezávodilo v dešti. Těsně po 10 hodině vyběhl na trať první soutěžící a to domácí závodník Vlk Pavel. Na každého závodníka čekaly na trati tyto disciplíny: roztažení dvou nezavodněných hadicových vedení ,,B,, na vzdálenost 40 m, překonání dvoumetrové bariéry, přenesení dvou kanystrů o váze 20 kg na vzdálenost 30 m, vytažení 15 kg závaží na lešení, 60 úderů do konstrukce hammerboxu 8 kg kladivem, proběhnutí 10 ks pneumatik, vystoupání do 2. podlaží budovy s hadicemi ,,C,, v rukách a závěrečná disciplína přetažení figuríny o váze cca 75 kg na vzdálenost 30 m.

Při plnění těchto disciplín si nejeden závodník šáhl až na dno svých fyzických ale také psychických sil. Trať nakonec nezvládli jen 2 závodníci a to poté když jejich pokusy skončily na překonání bariéry. Nejlépe si s touto tratí poradily v kategorii A – na 1. místě – Aleš Navrátil. HZSp DEZA – s časem 2:50:28, na 2. místě – Josef Palát HZSp DEZA – 2:56:31, a na 3. místě – Zbyněk Kadlčík JSDH Kněžpole – 3:04:64. V kategorii B si s tratí nejlépe poradily na 1. místě – Petr Beneš JSDH Sedlejov – 2:54:11, na 2. místě – Tomáš Čtvrtňák JSDH Bílovec – 3:10:90, a na 3. místě domácí Vlk Pavel JSDH Nivnice – 3:12:14.

Všem vítězům gratulujeme. Nesmíme, také zapomenou poděkovat všem pořadatelům, organizátorům a v neposlední řadě také sponzorům soutěže což jsou: SDH Nivnice, OÚ Nivnice, ZŠ J.A.K. v Nivnici, MSA Auer, Eurofire, Deva F-M, Zahas s.r.o., Holík international, Linea Nivnice a Atlantic Development.


Výsledky je možné stáhnout v příloze.


Vlk Pavel




-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina zobrazit online XLS 28 kB