Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Tragické úterý na Karlovarsku

V úterý 13. října pomáhali hasiči Karlovarského kraje u dvou vážných dopravních nehod, u obou se vyprošťovalo.

V úterý 13. října pomáhali hasiči Karlovarského kraje u dvou vážných dopravních nehod, u obou se vyprošťovalo.

První dopravní nehoda se stala před 18. hodinou v Nové Roli na Karlovarsku, kde se u odbočky na Jimlíkov srazily dvě osobní auta Peugeot 406 a Fiat Tipo.

K události vyjela jednotka dobrovolných hasičů z Chodova a profesionální hasiči z Karlových Varů. Z jednoho z vozů hasiči vytáhli osmiletého chlapce pomocí pevných nosíte a s podezřením na vážnější zranění jej předali zdravotnické záchranné službě. Jeho rodiče utrpěli jen lehká zranění a z auta se dostali bez použití speciálního nářadí.

Hasiči se po vyproštění postarali o protipožární zabezpečení havarovaných vozidel a odstranění uniklých provozních kapalin.

Druhá nehoda měla mnohem tragičtější následky. Stala se chvíli před 19. hodinou za Sokolovem na silici II. třídy ve směru na Kraslice. Srazili se zde dodávka Peugeot Boxer s osobním autem Opel Vectra Caravan.

U nehody zasahovali profesionální hasiči ze sokolovské stanice. Řidič dodávky byl odvezen se středně těžkým zraněním do nemocnice. Řidič osobního vozu na místě podlehl zraněním a přivolaný lékař konstatoval smrt.

Hasiči se postarali u únik pohonných hmot na silnici, které posypali sorbetem. Dále osvětlovali místo nehody pro vyšetřování policie a pak vyprostili tělo muže z havarovaného vozu.

U nehody poskytoval odbornou pomoc pozůstalým mrtvého řidiče krajský psycholog hasičů. Silnice byla v místě nehody uzavřena a policie odkláněla dopravu na okolní komunikace. Uzavírka trvala skoro pět hodiny.

Příčiny obou dopravních nehod jsou v šetření policie.


Info: HZS Karlovarského kraje

-kaw- 

Sdílet