Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali vyprostit kamion v Bludovicích

V úterý 13. října krátce po půl desáté dopoledne byli hasiči povoláni k dopravní nehodě tahače do Nového Jičína, místní části Bludovice. Kamion převážející ocelové dráty najel na rovném úseku silnice I/57 na krajnici a převrátil se na bok do příkopu vedle komunikace.

Při dopravní nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Došlo ale k poškození naftové nádrže kamionu a k úniku nafty. Hasiči museli unikající naftu jímat do záchytných vaniček a přečerpávat do připravených sudů. V nádrži se nacházelo přibližně 400 l nafty. Proto se na místo dostavil také pracovník odboru životního prostředí Městského úřadu v Novém Jičíně.

Protože musel být kamion před vyproštěním vyložen, byl do Bludovic povolán automobilový jeřáb ze stanice v Ostravě – Zábřehu. Převrácení tahače na kola a následné vytažení pak bylo provedeno za pomocí vyprošťovacího speciálu Bizon z centrální hasičské stanice v Ostravě – Zábřehu a Tatry T815 8×8 ze stanice Nový Jičín. V průběhu vykládání nákladu a vyprošťování převráceného kamionu byla silnice I/47 z Nového Jičína do Valašského Meziříčí přibližně na tři hodiny uzavřena.

Zásah byl ukončen ve tři čtvrtě na dvě a zasahující jednotky profesionálních hasičů z Nového Jičína a Ostravy se vrátily na své základny.

Zdroj: HZS Nový Jičín

-kow-

Sdílet