Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VÝSTRAHA: Díky sněhu padají stromy, ohrožují své okolí

Po vydatném sněžení včera a dnes do rána v okresech Jeseník, Šumperk i Olomouc leží na stromech podél některých komunikací vrstva těžkého mokrého sněhu.Tento sníh pak naklání stromy nad komunikaci, některé stromy pak praskají a padají a ohrožují životy a zdraví osob pohybujících se na komunikacích. S takovým nebezpečím se při zásazích setkali hasiči v mnoha případech dnes v noci.

Po vydatném sněžení včera a dnes do rána v okresech Jeseník, Šumperk i Olomouc leží na stromech podél některých komunikací vrstva těžkého mokrého sněhu.Tento sníh pak naklání stromy nad komunikaci, některé stromy pak praskají a padají a ohrožují životy a zdraví osob pohybujících se na komunikacích.

S takovým nebezpečím se při zásazích setkali hasiči v mnoha případech dnes v noci a proto upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a přizpůsobili jízdu místním podmínkám, eventuálně zvážili zda vůbec vyjet či vyjít.

Nebezpečné oblasti hasiči zaznamenali například na komunikaci Bušín – Bukovice, Jindřichov – Branná – Pusté Žibřidovice, Domašov u Šternberka – Jívová, Hanušovice – Malá Morava. Takových míst je daleko více.

Info: KOPIS HZS Olomouckého kraje

-wap-

Ilustrační foto

Sdílet