Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Liberci bylo nalezeno tělo, kriminalisté zjišťují totožnost

Ve čtvrtek 10. ledna 2019, krátce po jedenácté hodině v noci, vyjížděli policisté, na základě oznámení hasičů, do ulice Svobody v Liberci, k požáru bytu.

Hořelo v suterénním jednopokojovém bytě, který byl ještě před příjezdem hasičů uzamčen a klíč byl z druhé strany dveří.

Požár garsoniéry v suterénu bytového domu byl hasičům ohlášen ve 22:12 hodin. Na místě zasahovaly celkem 3 jednotky hasičů se čtyřmi cisternami a automobilovým žebříkem.

Při příjezdu jednotek z oken šlehaly plameny a dle oznamovatele se v bytě pravděpodobně nacházeli osoby. Velitel zásahu okamžitě rozhodl o průzkumu místa události a současně byl nasazen jeden vodní proud.

Hasiči pracovali po celou dobu zásahu kvůli silnému zakouření v dýchací technice. Jednotkám se během krátké chvíle podařilo požár lokalizovat.

Pavlína Bílková, mluvčí HZS Libereckého kraje

Uvnitř pak bylo nalezeno ohořelé torzo lidského těla.

Celou záležitost si ihned na místě převzala Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec, která již v dané věci provádí šetření a zjišťuje veškeré okolnosti tragické události. Prioritně budou zjišťovat totožnost nalezeného těla.

Podle zatím prvotních šetření by se mohlo jednat o ženu, cizinku. Policisté v místnosti nalezli i cestovní doklad. Jistotu ale budou mít až po znaleckém zkoumání, zejména analýze vzorků DNA a současně bude také provedena soudní pitva, která by měla zjistit příčinu smrti.

Detailní ohledání požárem zasaženého bytu z důvodu zjištění jeho příčiny bude provedeno v pátek v dopoledních hodinách. Kriminalisté zatím nestanovili přesnou právní kvalifikaci události.

Úkony prozatím zahájili pro přesně nestanovený trestný čin (podle zvláštní části "Hlava I trestního zákoníku), proti životu a zdraví.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
Policie ČR
Sdílet