Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Božím Daru byl vyhlášen kalamitní stav, řešit ho budou i hasiči z Karlových Varů a Záchranného útvaru

Dnes 11. 1. 2019 v odpoledních hodinách vyhlásilo vedení města Boží Dar v Krušných horách kalamitní stav v centru obce. Předpokládá se, že bude trvat minimálně do konce víkendu.

Starosta Božího Daru požádal HZS o pomoc při zprůjezdnění komunikací ve městě. Na místo jede technika HZS Karlovy Vary a ze Záchranného útvaru ve Zbirohu.

Jedná se především o nakladač a hydraulický manipulátor. Karlovarští hasiči navíc vyslali smykový nakladač. Technika bude ve městě minimálně do zítřka.

HZS Karlovarského kraje & Karlovarský kraj

Policie Karlovarského kraje úzce spolupracuje s místní samosprávou. Obchvat města Boží Dar je ke státní hranici s Německem a směrem na Klínovec průjezdný.

Policejní hlídka bude vpouštět do centra obce Boží Dar pouze místní obyvatele, zásobování a ubytované hosty, kteří zde mají domluvené parkování. Silnice na Rýžovnu a Zlatý Kopec je v současné době stále uzavřena.

Přestože se pracuje na zprůjezdnění, budou zde moci poté projet pouze místní obyvatelé a IZS.

12. 1. 2019

Policisté ve spolupráci s místní Obecní policií řídí i dnes dopravu v obci Boží Dar. Do obce vpouští pouze místní obyvatele, zásobování, ubytované hosty, ale i návštěvníky ski areálu Novaco.

Na pomoc s odklízením sněhu na B. Daru vyráží z karlovarského letiště speciální fréza sloužící na úpravu letištních ploch. Ta bude převezena jako objemný náklad a za doprovodu policistů a hasičů pojede po silnici I/13 přes Ostrov a dále přes Jáchymov až na Boží Dar.

14. 1. 2019

Boží Dar jako horské město je velmi dobře vybaveno technikou a lidmi pro úklid i od sněhu, týden trvající sněžení v kombinaci s větrem ale už bylo nad kapacitu vlastních zdrojů. Hasiči tak do Božího Daru přesunuli kolový nakladač ze stanice Karlovy Vary a další dva nakladače ze Zbirohu.

Zároveň svojí technikou převezli hasiči do města také zapůjčenou sněhovou frézu z karlovarského letiště.

Ve městě bylo nutné odstranit sníh z ulic, aby byla zajištěna dostupnost složek IZS k obyvatelům města a aby byl možný v aktuálních podmínkách co nejlepší průjezd městem a nedocházelo k zablokování obyvatel.

Hasiči zároveň pomohli s odvezením shrnutého sněhu mimo ulice města.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
Policie ČR

Foto: Policie ČR & HZS ČR
Sdílet