Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru rodinného domu v Nedašově Lhotě zasahovaly tři jednotky hasičů

Minutu před desátou hodinou dopoledne dne 12. 1. 2019 přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru domu v obci Nedašova Lhota na Valašsku.

Na místo vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Nedašovy Lhoty a Brumova.

Jako první na místě zasahovala domácí dobrovolná jednotka, která zahájila hasební práce přes okno budovy. Po příjezdu cisteren z Valašských Klobouk a Brumova byly nataženy další proudy a požár byl lokalizován. Ve velmi zakouřených prostorách zasahovali hasiči pouze v dýchací technice.

Po odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace byly částečně rozebrány stropní konstrukce a dohašena skrytá ohniska.

Díky rychlému zásahu nedošlo k rozšíření plamenů na střechu rodinného domu. Na pokyn velitele byly prostory zkontrolovány termokamerou, a po vyloučení opětovného rozhoření byla ve 12:38 hodin ohlášena celková likvidace události.

Na místě byla ponechána pouze místní jednotka k dohlídce nad požářištěm. Po ohledání místa stanovil vyšetřovatel hasičů ze Zlína jako příčinu vzniku špatný technický stav spalinové cesty. Škoda, způsobená plameny, byla vyčíslena na 100 000 korun. Díky hasičům se podařilo uchránit další hodnoty ve výši asi 300 000 korun.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet