Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorové pily hasičů se ani přes noc nezastavily

Hasiči od včerejšího poledne (15. 10. 12 hodin) pokračovali v odstraňování následků silného větru a sněhu. Do dnešní 8 hodiny ranní (16.10. 8 hodin) hasiči zaznamenali 96 výjezdů, z toho likvidovali následky 8 dopravních nehod.

Hasiči od včerejšího poledne (15. 10. 12 hodin) pokračovali v odstraňování následků silného větru a sněhu. Do dnešní 8 hodiny ranní (16.10. 8 hodin) hasiči zaznamenali 96 výjezdů, z toho likvidovali následky 8 dopravních nehod. Například osobní automobil narazil do spadlých stromů na silnici mezi Trhovou Kamenicí a Rohoznou. Nehoda se obešla bez zranění. Naopak tři osoby utrpěly zranění při nehodě, která se stala na zasněžené silnici z Hrbokova na Vápenný Podol.

V odpoledních hodinách byla nejkritičtější situace na objízdné trase u tunelu Hřebeč. Spadl tam strom na kamion převážející acetylenové lahve. Ten strom nebyl jediný a tak bylo rozhodnuto o evakuaci osob z prostoru silnice. Poté byla objízdná trasa zcela uzavřena. Stromy padaly také z České Třebové směrem na Kozlov, mezi Hrádkem a Sloupnicí, v Lanškrouně, z Poličky směrem na Jimramov, v Kraskově, mezi Žamberkem a Šedivcem. Motorové pily hasičů se nezastavily a rozřezávaly stromy i na dalších místech našeho kraje. Nejvíce postiženou oblastí bylo Orlickoústecko, kde hasiči zasahovali u 41 událostí, dále Svitavsko, tady hasiči zaznamenali 23 výjezdů a na Chrudimsku to bylo 16 událostí.

Aktuální informace – nová objízdná trasa stanovena včera v odpoledních hodinách u tunelu Hřebeč (přes Moravská Třebová, Kunčina, Dětřichov) je též uzavřena a to z důvodu padajících stromů.

HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet