Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V průběhu 24 hodinové směny celkem 68 událostí

I během celého včerejšího dne a noci vyjížděli hasiči na pomoc při odstraňování spadlých stromů na komunikace nebo na dráty elektrického vedení, odstraňovali napadaný sníh z větví stromů, které hrozily zlomením a pádem.

I během celého včerejšího dne a noci vyjížděli hasiči na pomoc při odstraňování spadlých stromů na komunikace nebo na dráty elektrického vedení, odstraňovali napadaný sníh z větví stromů, které hrozily zlomením a pádem. Na tyto události vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči zejména z okolí Vsetínských vrchů a Vizovické vrchoviny, kde byla sněhová nadílka největší.

Při těchto zásazích jsme spolupracovali zejména s pracovníky energetické společnosti. Šlo o zabezpečení míst se spadlými sloupy elektrického vedení nebo pouličního osvětlení, vyhrazení nebezpečného prostoru a zamezení vstupu osob. Obyvatelé obcí v těchto lokalitách trápí i přerušení dodávek elektrické energie. Na odstranění poruch intenzivně pracují pohotovostní služby příslušných společností.

Hlášení o neprůjezdných komunikacích a spadených stromech bránících v provozu jsme dostávali od občanů, ale i od Policie ČR, Zdravotnické záchranné služby nebo Městské Policie. Některé úseky silnic nižších tříd však bylo nutné uzavřít z důvodu velkého nebezpečí pádu stromů zatížených sněhem – riziko zranění zasahujících hasičů bylo příliš velké.

Všechny události spojené se sněhovou kalamitou se naštěstí obešly bez zranění. Výjezdy hasičů na tyto události budou pokračovat i během dnešního dne.

Foto: HZS Zlínského kraje, JSDH Francova Lhota

Info: HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet