Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den plný nehod v Pardubickém kraji

Dne 16.10. ve 13.42 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody za Podlažicemi směrem na Luži. Jednalo se o osobní automobil Renault 19, v němž cestovala řidička. Pravděpodobně při své jízdě dostala smyk a skončila mimo vozovku na střeše.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dvě hasičské jednotky byly 16. října ve 14.05 hodin vyslány k dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla v Kunvaldu. Při nehodě byla zraněna řidička, kterou do nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči pomohli záchranné službě s transportem zraněné osoby do vrtulníku a dále provedli standardní zabezpečení vozidel.

Z této nehody hasiči pokračovali k další tragické nehodě, která se stala v Jablonném nad Orlicí. Tady se střetl na železničním přejezdu vlak s osobním vozidlem. Vlak táhl vozidlo po nárazu zhruba ještě 500 metrů. Řidič měl zaklíněnou ruku. Hasiči osobu vyprostili a spolu se záchrannou službou ji resuscitovali. Oživovací pokusy byly ale marné. Řidič svému zranění podlehl. Hasiči zabezpečili místo nehody a vrátili se zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 16.10. ve 13.42 hodin zasahovali chrudimští hasiči u dopravní nehody za Podlažicemi směrem na Luži. Jednalo se o osobní automobil Renault 19, v němž cestovala řidička. Pravděpodobně při své jízdě dostala smyk a skončila mimo vozovku na střeše. Po příjezdu hasičů byla již řidička v ošetření zdravotníků. Jednotka hasičů zajistila vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty převrátili hasiči vozidlo zpět na kola, pomocí navijáku ho dostali zpět na komunikaci a vrátili se na základnu.

HZS Pardubického kraje

-miw-

Sdílet