Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři lidé byli zraněni při nehodě sypače a autobusu mezi obcemi Neratov a Bartošovice

Dnes 19. 1. 2019 krátce po desáté hodině dopolední se stala mezi obcí Neratov a Bartošovice dopravní nehoda sypače a autobusu.

K nehodě pravděpodobně došlo tak, že sypač po přibrzdění se dostal do smyku, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Oba řidiči a jeden cestující ze 13 se lehce zranili a byli převezeni do nemocnice.

Na místě události spolupracovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Ten transportoval jednoho člověka do nemocnice, další dva zranění lidé byli přepraveni sanitními vozy. Ostatním cestujícím, kteří nebyli nijak zraněni, zajistili náhradní dopravu dobrovolní hasiči z Rokytnice v O. h.

Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Jednotky se postaraly o zabezpečení místa události a provedení protipožárních opatření.

Hasiči následně uvolnili pomocí vyprošťovacího automobilu havarovaný autobus a odtáhli jej na stranu tak, aby byla komunikace alespoň částečně průjezdná. Odtah poškozených vozidel si pak zajistili majitelé sami.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, Žamberk a Ústí nad Orlicí a také dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách a Deštného v Orlických horách.

Martina Götzová, tisková mluvčí, HZS Královéhradec­kého kraje

Policisté oba řidiče podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. Na Tatře byla odhadnuta škoda na 400 tisíc a na autobusu 450 tisíc korun.

Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření rychnovských policistů.

por. Iva Kormošová
Policie ČR
Sdílet