Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním nárazu tři zranění, včetně malého chlapce

Dne 18. 10. 2009 v 10:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Přílep. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova.

Dne 18. 10. 2009 v 10:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Přílep.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve známé zatáčce s mostkem u Přílep došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Renault 19 a Peugeot.

Řidič prvního vozu vyjel při přejezdu mostku do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucího auta. Po nárazu se řidiči vozu Renault aktivoval airbag a způsobil mu krvácení z nosu. Jeho manželka seděla na zadním sedadle a utrpěla tržnou ránu v obličeji a zranění dutiny ústní. Jejich pětiletý syn přepravovaný na zadním sedadle v zádržném systému se lehce zranil v obličeji. Řidička protijedoucího auta se zranila na noze.

Po nehodě začali na místě zastavovat další řidiči a nabízet svou pomoc. Mezi prvními také studentka zdravotnické školy a mladík, který studuje policejní školu. Těm se podařilo vytáhnout plačícího chlapečka z vraku auta a utěšovat ho. Zraněným začali poskytovat také první pomoc. Mezi dalšími řidiči zastavil příslušník HZS Zlínského kraje, který se staral o zastavení krvácení v obličeji zraněné spolujezdkyně a jeho manželka, která poskytla zraněným deky v chladném počasí. Zraněná žena přiznala, že je epileptička. Další z řidičů byl příslušník kriminální policie, který se staral o řízení dopravy.

Ze záchranářů na místo dorazili jako první hasiči z Holešova. Postupně se začali starat o zraněné účastníky nehody, a to až do doby příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. Zdravotníci si postupně převzali všechny tři zraněné a po ošetření je odvezli k další péči. Zraněnému chlapci hasiči věnovali svého plyšového maskota Dráčka záchranáčka.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela zastavena doprava na silnici mezi Holešovem a Přílepy. Hasiči zajistili vraky aut proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Dopravní omezení trvalo asi hodinu.

Info: HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet