Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sataličtí hasiči se konečně dočkali nového vozidla

Dne 17. října 2009 bylo v odpoledních hodinách slavnostně předáno v Praze Satalicích dobrovolným hasičům nové zásahové vozidlo na podvozku Man TGM 13.280. Jedná se o cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20, vozidlo bylo financováno z peněz magistrátu Hlavního města Prahy za částku 5 779 600 Kč.

Slavnostního předání se zúčastnil starosta Prahy – Satalic Vojtěch Vaňhara, který si od prvního náměstka primátora hl. města Prahy , JUDr. Rudolfa Blažka , převzal klíčky od nového vozidla, které následně předal hasičům. Mezi dalšími hosty byli zástupci Městského sdružení hasičů Prahy v čele s panem Spálenkou, který hasičům také poblahopřál, dále se předání zúčastnili zástupci okolních sborů.

Novým vozidlem bude nahrazena stávající CAS 24 K Liaz, která bude převedena na jiný sbor na území hl. města Prahy. Bohužel celému slavnostnímu předání trochu nepřálo počasí, ale i tak se celá akce vydařila.

Nové vozidlo bude představeno a podrobně popsáno v nejbližších dnech, zde na požárech, jakmile se úplně dovybaví a dodělají poslední úpravy.


Foto: Kateřina Maršálová


-swo-

Sdílet