Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru autobusu v areálu ČSAD Kladno vznikla škoda za 2,5 milionu korun

V noci na pondělí 21. ledna 2019 krátce před třetí hodinou vyjížděli kladenští hasiči k nahlášenému požáru autobusu v areálu ČSAD Kladno.

Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Kladno s dvěma cisternami a kontejnerem kombinovaného hašení, který mimo jiné obsahuje větší množství pěnidla pro zvýšení účinku hašení. Operační středisko k události vyslalo také dobrovolné jednotky obcí Hřebeč a Braškov.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že požárem je zasažena celá motorová část autobusu, který stojí v řadě s dalšími. Hasiči zasahovali v dýchací technice vysokotlakým proudem. Postupně byly okolní autobusy odstaveny od hořícího, aby nedošlo k jejich poškození.

Poté byly nasazeny další dva vodní proudy s pěnou. Požár se podařilo lokalizovat na necelou čtvrthodinu. Následně bylo nutné rozebrat část laminátové střechy, aby byla dohašena všechna skrytá ohniska.

Po čtvrté hodině byl zásah ukončen a všechny jednotky se vrátily na své základny. Velitel zásahu předal místo požáru dispečerovi s tím, že firma sama zajistí dohlídku do rána do sedmi hodin.

Škoda byla stanovena na 2,5 milionu korun, příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele technická závada v motorovém prostoru autobusu.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet