Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další služba u profíků

V sobotu, 17. 10. 2009 se jednotka SDH Horní Maršov zúčastnila 12-ti hodinové služby u HZS Trutnov, kam jezdí 2× ročně na společnou službu s profesionálními hasiči.

V sobotu, 17. 10. 2009 se jednotka SDH Horní Maršov zúčastnila 12-ti hodinové služby u HZS Trutnov, kam jezdí 2× ročně na společnou službu s profesionálními hasiči.

Na tuto službu jsme odjížděli po nočním výjezdu ráno v 6.30. Byly i úvahy, že po náročných třech dnech nočních výjezdů službu zrušíme. Nakonec jsme vyrazili a službu jsme pojali spíše odpočinkově. Po ranním nástupu a zkoušce radiostanic jsme se přesunuli do přidělené místnosti, kde jsme trávili celý den. Proběhla snídaně a příprava na výcvik v polygonu pro nositele dýchací techniky.

V 9 hodin se přesunula jedna část na úklid garáží a druhá na výcvik v polygonu, po absolvování výcviku první skupiny se činnost prohodila. Poté jsme se vydali na krátký odpočinek, který následoval odjezdem na oběd. Po obědě nás navštívili kolegové hasiči ze Rtyně v Podkrkonoší, kteří si prohlédli naší dýchací techniku, kterou budou v brzké době také pořizovat. Ve 14 hodin se nás ujaly posádky zdravotnické služby s přednáškou i praktickou ukázkou s jejich vybavením včetně proškolení JSDH Horní Maršov z poskytování první pomoci.

Poté jsme se opět přesunuli do naší místnosti, kde nás už čekal odpočinek. V 17:21 se ozval zvuk z reproduktorů „výjezd do Pece pod Sněžkou“ a očekávali jsme výjezd. Bohužel tento výjezd byl pouze pro TA od profesionálních hasičů, my jsme nebyli vyslání z důvodu, aby se předešlo stížnostem místní jednotky, která taktéž nebyla na místo povolána. Tento výjezd byl jediný za celých 12 hodin služby a tak naše pomoc nebyla potřeba, ale přesto nám tato služba hodně dala, díky výcviku v polygonu a hlavně lidem ze ZZS.

Závěrem bych chtěl poděkovat vedení HZS a sloužícím chlapům ze směny, že nás přijali mezi sebe a dále osádkám ZZS.

Text: Jan Víšek, VD JSDH Horní maršov

Další foto:
hasiči Horní Maršov

-wap-

Sdílet