Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena zemřela při nehodě u Žabčic

Starší žena včera odpoledne nepřežila dopravní nehodu u Žabčic na Brněnsku. Zraněna byla 32letá žena a tříleté dítě. Na místě zasahovala jednotka ze stanice v Židlochovicích.

Vozidlo Citroen ZX havarovalo na silnici č. 416. Při výjezdu z pravotočivé zatáčky se auto zřejmě několikrát převrátilo a skončilo napříč vozovky na střeše. Žena ve věku zhruba 50 – 60 let z vozidla vypadla a na místě podlehla zraněním. Vrtulník letecké záchranné služby do nemocnice dopravil 32letou řidičku auta, sanitka do nemocnice převezla také tříletého chlapce.

Nehoda byla hasičům ohlášena 19. 10. 2009 ve 14.32 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Židlochovicích. Při jejím příjezdu byl tříletý chlapec v péči zdravotníků. Zraněnou řidičku, která byla v převráceném autě, hasiči společně se zdravotníky vytáhli z kabiny a po příletu vrtulníku pomohli naložit k transportu do nemocnice. Tříletého chlapce hasiči pomáhali uklidnit a dítěti věnovali plyšovou figurku dráčka Hasíka, maskota preventivního programu HZS Jihomoravského kraje.

Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření a sorbentem na vozovce zlikvidovali skvrnu unikajících provozních kapalin. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči převrácené auto pomocí lana a navijáku otočili zpět na kola a uklidili vozovku. Silnice č. 416 z Žabčic do Pohořelic byla po dobu šetření a odstraňování následků nehody uzavřena a policisté provoz odkláněli po vedlejších komunikacích.

Info: HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet