Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči v Mořkově mají nový dopravní automobil, Transporter s pohonem všech kol dodala firma Hagemann

Obec Mořkov pořídila pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil Volkswagen Transporter s pohonem všech kol. Součástí dodávky od firmy Hagemann za 1 693 109 korun včetně DPH byl rovněž přívěs s plachtou.

Automobil se systémem pohonu všech kol 4Matic je vybaven vzduchově odpruženým podvozkem s možností změny světlé výšky.

Dvoulitrový naftový čtyřválec dosahuje výkonu 110 kW při 3 250 otáčkách za minutu. Převodovka je manuální, šestistupňová.

Transporter je dlouhý 5 304 mm, vysoký 1 990 mm a široký 1 904 mm. Rozvor náprav je 3 400 mm.

Vůz je osmimístný, druhou řadu sedadel lze jednoduše otočit proti směru jízdy. Prostor pro posádku je přístupný posuvnými dveřmi v pravé části.

Pro komfort nechybí klimatizace a nezávislé topení, včetně druhého výměníku v zadní části automobilu. Mezi sedadlem řidiče a velitele jsou v dobíjecích úchytech umístěny dvě ruční radiostanice a dvě ruční svítilny.

Nákladový prostor je přístupný zezadu dvoukřídlými dveřmi. V podlaze nechybí oka pro uchycení přepravovaného nákladu. Ve vybavení zde najdeme ruční hasicí přístroje, lékárničku a LED světlomety s magnetickým uchycením.

Bezprostřední okolí Volkswagenu je osvětleno LED světlomety na obou bocích a v zadní části. V případě otevření zadních dveří se o osvětlení prostoru za vozem stará LED světlomet pod střechou nákladového prostoru.

S financováním zářivě červeného automobilu obci pomohla dotace ve výši 450 000 korun Ministerstvo vnitra, 225 000 korun přidal Moravskoslezský kraj.

Sdílet