Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Nehoda s požárem zablokovala dálnici

AKTUALIZOVÁNO: Škodu za 1,5 milionu korun dnes 21. 10. 2009 v noci způsobil požár kamionu a osobního auta po nehodě na 207. kilometru dálnice D1.Ve směru z Brna na Vyškov narazilo osobní vozidlo Mini Cooper do kamionu. Zraněného řidiče auta, které zůstalo zaklíněné pod návěsem, vyprostila osádka kamionu a předala zdravotníkům. Návěs i osobní vozidlo po nárazu začaly hořet.

Škodu za 1,5 milionu korun dnes 21. 10. 2009 v noci způsobil požár kamionu a osobního auta po nehodě na 207. kilometru dálnice D1.Ve směru z Brna na Vyškov narazilo osobní vozidlo Mini Cooper do kamionu. Zraněného řidiče auta, které zůstalo zaklíněné pod návěsem, vyprostila osádka kamionu a předala zdravotníkům. Návěs i osobní vozidlo po nárazu začaly hořet.

Nehoda s požárem byla hasičům ohlášena sedm minut po půlnoci, na místo vyjely čtyři jednotky hasičů ze stanic v ulici Tuřanka, v Lidické a Bauerově ulici v Brně a ze stanice v Pozořicích. Při příjezdu hasičů bylo osobní auto i návěs v plamenech a z nákladního prostoru návěsu se ozývaly výbuchy. Kamion podle informací řidiče převážel převážel palety s ředidly, dětskými plenami a dalším drogistickým zbožím, textiliemi a kořením.

Proti plamenům hasiči zasahující v dýchací technice postupně nasadili tři vodní C proudy se smáčedlem a jeden vysokotlaký proud. Cisterny doplňovali vodou z hydrantu v obci Tvarožná. Pomocí trhacích háků hasiči hořící náklad postupně vytahovali a prolévali vodou. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu 42 minut po půlnoci. Rozebírání nákladu kamionu, vyhledávání skrytých ohnisek hoření a jejich dohašování hasiči ukončili ve 2.16 hodin. K přeložení zbytků nákladu do kontejneru a k vyproštění vozidel na místo přijeli pracovníci specializované firmy, úklid vozovky zajistili silničáři.

Dálnice D1 byla ve směru z Brna na Vyškov byla po dobu likvidace požáru a odstraňování následků nehody uzavřena a policisté dopravu odkláněli po vedlejších komunikacích.

Info: HZS Jihomoravského kraje


-kaw- 

Sdílet