Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bývalého protileteckého krytu v Ostravě zachránili drážní hasiči jednu osobu

Na operační informační středisko jednotky Hasičské záchranné služby Ostrava byl dne 27. 1. 2019 v 12:14 minut přijat hovor od hlídky PČR, která žádala příjezd jednotky na ulici Cihelní, kde mělo dojít k požáru přízemního objektu.

Jednotka na místo vyjela s vozidlem CAS 20 Scania v počtu 1+4. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z objektu bývalého protileteckého krytu se kouří.

Hlídka PČR se před příjezdem jednotky pokusila vstoupit do objektu, avšak přes hustý dým nebyla schopna dalšího pohybu a objekt opustila.

Dvojice hasičů vybavena dýchacími přístroji a jedním „C“ proudem vstoupila do objektu, kdy přibližně po minutě průzkumu narazila na živou osobu, která se nadýchala kouře. Osoba s hasiči komunikovala.

Osoba byla za pomocí hasičů vyvedena z objektu ven, kde následně odmítla jakékoliv prohlédnutí nebo ošetření. Následně byla předána ZZS a PČR.

Následně byl objekt odvětrán pomocí přetlakové ventilace. Jednotka spolupracovala s vyšetřovatelem požáru z HZS MSK CS1 Ostrava Zábřeh. Po ukončení šetření se vrátila zpět na základnu.

Karel Hrehuš, Velitel směny A
Hasičská záchranná služba Ostrava
Sdílet