Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Strážkovice sjelo osobní vozidlo do požární nádrže a zůstalo na střeše, obě ženy se z něj dostaly samy

Havárii osobního vozidla, které sjelo do hasičské nádrže v obci Strážkovice, vyšetřují od rána 28. ledna 2019 trhosvinenští policisté.

V 08:00 přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska jihočeské policie oznámení o dopravní nehodě v obci Strážkovice.

Na místo vyslal trhosvinenské policisty, kteří zjistili, že v hasičské nádrži je havarované vozidlo, převrácené na střechu do vody a o dvě silně podchlazené ženy se již starají záchranáři.

Jejich vytěžením zjistili, že řidička osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia Combi, jela ve směru od Nové Vsi u Českých Budějovic, kdy při projíždění levotočivé zatáčky, která je v obci, pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost a na zasněžené komunikaci vjela do hasičské nádrže.

Jen díky duchapřítomnosti obou žen se jim podařilo z vozidla vyprostit a dostat se včas na břeh. Obě podchlazené je pak převezli záchranáři do blízké nemocnice.

Na místo byl následně povolán vyprošťovací jeřáb Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje k vytažení havarovaného vozu.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
Sdílet