Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionální hasiči v Olomouckém kraji získali novou techniku, dva technické automobily a kontejner

V pondělí 28. ledna 2019 ve 14:00 hodin převzali profesionální hasiči Olomouckého kraje oficiálně do užívání tři nové kusy techniky – dva technické automobily a jeden technický kontejner vybavený speciálními ochrannými prostředky.

Slavnostního předání zásahové techniky a symbolického předání klíčů se zúčastnil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, primátor statutárního města Olomouce Mgr. Miroslav Žbánek, MPA a krajský ředitel HZS Olomouckého kraje plk. Ing. Karel Kolářík spolu se svými kolegy.

Jako první profesionální hasiči obdrželi klíče od dvou technických automobilů, které ze svého rozpočtu pořídil Olomoucký kraj.

V hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje pracují špičkoví profesionálové a naším zájmem je, aby používali prvotřídní techniku. Proto se také hejtmanství snaží vyslyšet požadavky hasičů na nákup moderního vybavení.

Ukazuje se, že je to správný postoj, protože se na požární jednotky můžeme stoprocentně spolehnout. A to je dobrá zpráva pro všechny obyvatele kraje,

při předávání uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Celková částka, kterou na pořízení technických automobilů uvolnil ze svého rozpočtu Olomoucký kraj, činila 14.411.100 Kč.

HZS Olomouckého kraje doplnil do každého technického automobilu výbavu v hodnotě 2.850.000 Kč, na kterou přispělo statutární město Prostějov částkou 400.000 Kč, město Mohelnice 90.000 Kč a město Zábřeh 50.000 Kč.


Následně krajský ředitel HZS Olomouckého kraje převzal také do užívání nový technický kontejner se speciálními ochrannými prostředky. Na zakoupení kontejneru věnovalo město Olomouc hasičům částku 2 miliony korun.

Každý rok přispíváme na vybavení dobrovolných i profesionálních hasičů. Spolupráce města Olomouce a profesionálních hasičů je v rámci České republiky velice nadstandardní a oboustranně výhodná.

Profesionální hasiči jsou partnerem města také v připravovaném projektu interaktivního hřiště Centrum bezpečí,

potvrdil olomoucký primátor Mirek Žbánek.

Technický kontejner bude sloužit nejenom hasičům, ale ochranné prostředky v něm uložené budou moci použít také policisté a zdravotnická záchranná služba v případě rozsáhlých mimořádných událostí jako je např. ptačí chřipka, povodně nebo havárie s únikem nebezpečných látek. HZS Olomouckého kraje do technického kontejneru doplnil výbavu za 500.000 Kč.

Děkuji jak Olomouckému kraji, tak také městu Olomouc za finanční dary, které poskytly na pořízení nové techniky. Velice si vážím naší vzájemné nadstandardní spolupráce a doufám, že bude pokračovat i nadále.

Nově pořízená technika bude v rukou hasičů sloužit všem obyvatelům Olomouckého kraje,

poděkoval krajský ředitel HZS Olomouckého kraje oběma institucím.

Nově pořízené technické automobily budou sloužit hasičům v Šumperku a v Prostějově, technický kontejner bude dislokován na stanici v Olomouci.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet