Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní policisté uhasili vozidlo, hořící přijelo na čerpací stanici na dálnici D7

Policisté kladenského dopravního inspektorátu dne 29. ledna 2019 před sedmou hodinou vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala na dálnici D7 nedaleko sjezdu na obec Makotřasy ve směru jízdy do Prahy.

Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla továrních značek Dacia a Renault. Vzhledem k hustému provozu v danou dobu na dálnici D7 policejní hlídka kvůli bezpečnosti určila místo vyřešení dopravní nehody v prostoru čerpací stanice u obce Středokluky.

Při šetření této dopravní nehody byli oba řidiči vyzváni k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a bez zranění. Celkem vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku 100 000 Kč.


V průběhu šetření dopravní nehody zastavilo na čerpací stanici osobní vozidlo značky Citroen Berlingo, bílé barvy, které během krátké doby po zaparkování začalo hořet a z kapoty mu šlehaly plameny.

Policejní hlídka přivolala na pomoc hasiče a ihned začala sama likvidovat požár hasícími přístroji, neboť zde hrozilo velké nebezpečí výbuchu. Z přední kapoty pod hořícím vozidlem vytékaly pohonné hmoty a především se toto vozidlo nacházelo nedaleko čerpacích stojanů přímo v areálu na parkovišti benzinové čerpací stanice.

Policistka dopravní služby okamžitě zareagovala a vykázala osoby i se svými vozidly z blízkosti prostoru tohoto hořícího vozidla. Policejní hlídce se podařilo zlikvidovat plameny třemi hasícími přístroji.

Po příjezdu hasičské posádky bylo ohořelé vozidlo zajištěno včetně celého znehodnoceného okolního prostoru, kam vytékala kapalina. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru vozidla byla technická závada. Případ nyní prošetřuje vyšetřovatel HZS.

Policistům kladenského dopravního inspektorátu se na základě včasného zásahu a profesionálního jednání podařilo uhasit hořící vozidlo a zabránit dalším možným škodám na majetku a především zdraví osob. Pohotové jednání a organizace na místě byla velmi kladně hodnocena od přítomných občanů.

nprap. Jana Šteinerová
Policie ČR
Sdílet