Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm jednotek zasahovalo u požáru haly drůbežárny v obci Mžany

Osmi jednotkám hasičů byl vyhlášen požární poplach v úterý 29. ledna 2019 odpoledne. Na krajské operační a informační středisko byl nahlášen požár haly drůbežárny v obci Mžany s tím, že se z oken valí dým.

Při příjezdu hasičů na místo události byla požárem zachvácena část objektu, který má celkové rozměry 60×10 m. Jednotky požární ochrany se soustředily především na to, aby zabránily dalšímu šíření požáru a uchránily tak druhou polovinu haly.

K hašení byla využita také výšková technika, a sice automobilová plošina Bronto. V době vzniku události se žádná zvířata v drůbežárně nenacházela, ale požár zde poničil vnitřní vybavení a částečně i střešní konstrukci haly.

Hasiči museli při likvidaci ohnisek požáru rozebrat část podhledů a vyvézt podestýlku na volné prostranství mimo objekt. Likvidace požáru byla ohlášena před 20. hodinou. Na místě události zůstaly jednotky SDH Sovětice a Mžany, které budou hlídat požářiště až do zítřejšího dne.

Příčina požáru je předmětem vyšetřování, škoda bude podle prvních odhadů dosahovat částky jednoho milionu korun.

Při likvidaci požáru zasahovali profesionální hasiči z Hořic a centrální stanice Hradec Králové a dále jednotky SDH Nechanice, Mžany, Sovětice, Chlum(Všestary), Hořiněves a podniková jednotka z ČEPRO Cerekvice nad Bystřicí a.s. Dobrovolní hasiči z Hořic drželi zálohu na stanici.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet